Ni som har hängt med mig här på bloggen vet att det har hänt mycket i mitt liv den senaste tiden. Jag har helt lagt om mitt leverne, eftersom att jag vill bli en betydligt mer välmående och glad människa. Det har gjort att jag har börja lägga stor vikt och fokus på att träna, och samtidigt lägga om min kost så att den anpassas på ett sätt som gör att träningen har mest effekt på det jag gör. Det har varit ett väldigt jobbigt halvår på många sätt, med många motgångar, men jag börjar närma mig något.

Ett bra beroende
De brukar kunna säga att det tar omkring sex veckor av att göra något nytt innan det börjar bli en vana. För mig har det tagit betydligt mycket längre tid än så, och det är fortfarande, än idag, svårt att hålla uppe motivationen. Men så länge jag går tillbaka till mig själv, ser på den som jag var innan jag började med det här och ser på den som jag vill vara, så finns det fortfarande mycket kvar att göra, och jag vill nå dit, med alla möjliga medel. Det kommer betyda att jag intensifierar mitt tränande och min diet, och även om det kommer suga många gånger så vet jag att det finns ett resultat där i framtiden. Om jag bara når dit, så kan jag trappa ner sedan och vara nöjd.

priorinOväntade effekter
Det som den här perioden också har gjort är att ge oväntade effekter på min kropp, både positiva och negativa. De effekter som helt klart har varit till de bättre är att jag numera orkar betydligt mer än vad jag har gjort innan, det är mycket enklare att stiga upp på morgonen och det är dessutom så att jag sover betydligt bättre om nätterna. Det gör mig till en gladare och mer positiv människa, något som inte bara kommer mig till gagn utan också mina vänner, min familj och mina kunder på jobbet. Det är med andra ord mycket bra som hänt, och förutom att jag börjar få bättre former på kroppen så har jag dessutom fått bättre hy.

Dock har denna utveckling också haft sina negativa effekter. De flesta av dem är sådana som man lätt kan göra någonting åt, och inte är speciellt långvariga. Men några effekter hänger kvar, och det är framför allt en effekt som jag tycker är lite pinsam. Men för sakens skull så kan jag lista de negativa effekter som jag har märkt:

– Lös i magen
– Ont i leder
– Håravfall

De två första punkterna är sådana punkter som jag har gjort något åt, och som har gått över. De kommer tillbaka ibland, men det är lätt att åtgärda. Det här med håravfallet är dock inte lika lätt att få ordning på, och jag har mer och mer börjat kolla på olika hjälpmedel som kan få håravfallet att upphöra. Jag misstänker att det har att göra med att jag saknar vissa vitaminer i min kost, men eftersom dieten är strikt så är mitt enda alternativ kosttillskott och jag funderar på att prova Priorin. Jag hittade Priorin till bra pris så jag lär beställa detta preparat för att se om det kan hjälpa mig. Jag hoppas verkligen det, för det här håravfallet börjar som sagt bli riktigt pinsamt.