Som alla andra svenskar så kommer jag också att inleda min semester nu i slutet av juni. Det betyder att det blir många lediga dagar och veckor som man är fri att göra lite som man vill, utan egentligen något mål eller syfte. Det betyder helt enkelt att man verkligen kan få slappna av på riktigt, något som det känns som att det var länge sedan jag gjorde och man kan väl lugnt påstå att jag aldrig någonsin sett fram emot semester mer än vad jag gör nu.

Men jag vet också att jag ganska lätt kommer att bli rastlös. Det kommer kännas genomgående drygt att inte ha något att göra, vilket gjort att det har varit nödvändigt för mig att planera semestern, så att jag kan känna att jag utnyttjar den på bästa sätt. Allt är inte satt i sten än, men det finns vissa saker som är planerade som jag vill/måste genomföra. Här kommer några av dem.

Släkten

Det finns egentligen inga ursäkter att inte träffa släkten under ledigheten. Ska man ljuga eller hitta på något bara för att slippa så kommer det ändå inte bli speciellt roligt med något. Jag har dessutom den ovanliga känslan av att tycka om de flesta i min släkt, så det är människor som jag gärna umgås med. Det kommer med andra ord att med all säkerhet bli ett antal nätter hemma hos mamma och pappa under semestern.

Resa

Jag och några polare har bestämt oss för att dra iväg till Prag under ett gäng dagar. Det sägs av de allra flesta som vi har pratat med att Prag är en underbar stad att vara i, som har en helt underbar miljö och fantastiska människor som bor där. Det är också många som säger att det är förhållandevis billigt i Prag, vilket passar en tunn plånbok som min. Det kommer med andra ord att bli alldeles underbart på alla sätt, inte minst för att jag gör det i sällskap med människor som betyder väldigt mycket för mig.

Byta golv

Jag ska också se till att få mina golv bytta under semestern. Jag vet inte riktigt om jag ska göra det själv eller om jag ska anlita hjälp, men det kommer i vilket fall att bli Wineo laminatgolv som landar i min lägenhet. Jag är riktigt trött på det knarrande helvete som jag för närvarande har i lägenheten, och det är ett golv som troligen har legat där sedan huset byggdes. Med andra ord så är det hög tid att det byts ut och det ska bli ett sant nöje att glida runt på ett vackert och stiligt laminatgolv under många år framöver!