gymmetJag har väl aldrig varit någon extremsportare som benhårt gått in för att bygga min kropp och prestera på höjden av min kapacitet. Jag är alldeles för bekväm av mig många gånger, och det brukar betyda att jag gärna tar det lugnt istället för att träna. Men med det sagt så betyder det inte att jag inte tänker på hur min kropp mår eller hur jag ser ut – det är rentav en hög prioritet för mig även om min egen lathet kommer i vägen för mig.

Jag tror att det kan bero på lite olika anledningar. Får se om jag kan räkna upp några som jag kommer på nu på rak arm.

Lat. Det är väl bara att inse att det är en del av den jag är och jag kommer nog för evigt att ha problem med att komma upp i de träningsnivåer som jag då och då drömmer om att befinna mig på.
Naturligt smal. Jag vet att det kan irritera många människor, men jag tränar inte så mycket för att jag helt enkelt inte behöver det. Visst tänker jag på vad jag äter och så, men jag unnar mig ganska ofta. Detta kan jag göra helt utan att bekymra mig om vikten. Jag går helt enkelt inte upp i vikt.
Ensam. Jag har väl aldrig varit lagidrottare, så någon sådan idrott tilltalar mig inte. Då är det springa och gym som gäller, och än så länge har jag inte lyckats få med mig någon polare. Jag behöver någon som drar mig när motivationen tryter, och det har jag inte hittat än.

Som ni ser så finns det en del anledningar till att jag hellre lägger mig ner än går ut och springer en mil. Men jag är samtidigt medveten om hur svag detta gör mig. Det är kanske så att kondition inte är det jag behöver fokusera på, utan snarare fokusera på mina muskler och försöka bygga upp dem så att jag orkar mer rent fysiskt. Min plan är i vilket fall att försöka på den här vägen och se vart det tar mig, och jag kommer helt klart att använda mig av hjälpmedel på vägen. Jag är ju trots allt den jag är.

Kan Kasein vara lösningen?

Jag har kollar runt på lite olika saker på nätet för att hitta det som kanske kan passa mig i min situation. Jag hittade Kasein som finns hos Svenskt kosttillskott. Kasein är tydligen en del av mjölk, som är väldigt rik på protein och dessutom tar väldigt lång tid på sig att omsättas i kroppen. Som jag förstått det så betyder det att Kasein är idealiskt att använda sig av när man bygger sina muskler, eftersom muskler är beroende av protein för att kunna växa. Men det är inte själva tillväxten som Kasein hjälper till med, utan snarare hjälper den till med att förhindra att muskler bryts ner, och istället kan byggas, vilket låter precis som det jag behöver till en början. Jag vill ha kvar de muskler jag har, och samtidigt behålla de som jag förhoppningsvis kommer att träna till mig. Vill ni veta mer om protein så hittade jag protein.nu, med riktigt bra information. Vi får se var det här slutar, men jag har höga förhoppningar om bra resultat!