Ibland ramlar man över bra musik när man minst anar det, och så var fallet med My Little Airport. Trots att jag uppskattar mycket film från Hongkong så har jag aldrig tänkt på staden som en ”musikstad”. Bland annat då för att jag inte förstår kinesiska. Men My Little Airport sjunger lyckligtvis flera av sina sånger på Engelska (och en del på kinesiska, och till och med franska). Så det gör dem lite mer lättillgängliga för västerlänningar. I grund och botten är det dock musiken som är det viktiga, men det är ju trevligt med bra texter också, vilket My Little Airport har. De är ofta i form av små enkla betraktelser, som ändå når fram.

Musiken kan enklast sammanfattas som indie-pop av lite mer finstämt slag, men ändå med både dissonanser och spännande vändningar. Musik och text passar också extremt väl ihop och gör att jag som lyssnar verkligen lyssnar på texterna, något som inte alltid är fallet. Kombinerat med en mängd charm gör det My Little Airport till det band jag lyssnat mest på de senaste 2-3 åren, och än så länge har jag inte tröttnat på dem.

Det största problemet med My Little Aiport är att deras skivor kan vara lite svåra att få tag på, i alla fall på laglig väg. En del av dem har givits ut i väst, men inte alla, och den som verkligen vill ha dem alla kommer att få anstränga sig lite extra, som jag. Men det är det väl värt.

Ett litet smakprov på My Little Airport: