Jag som håller i den här bloggen heter Martin Lillåkre, och lever för det som jag anser är livets goda. God mat, god dryck, bra musik, bra film, fin inredning och givetvis också flera andra saker. Dessutom är jag så pass fåfäng att jag tror att det finns de som skulle kunna uppskatta mina skriverier i dessa, och flera andra ämnen. Men i grund och botten har jag dragit igång den här bloggen i huvudsak för att ”skriva av mig”. Jag tycker om att uttrycka mig själv, och skriva om det jag brinner för. Med en privat blogg är det också så väl ordnat att jag inte behöver tänka på att tillfredsställa någon annan än mig själv. Det tror jag kommer att leda till en ärlighet i mina texter som gör dem läsvärda.

Nu vill jag inte att någon ska tro att jag är en snobb. Det är jag inte; i alla fall tror jag inte att jag är det. När jag säger att jag tycker om god mat behöver det inte nödvändigtvis handla om dyra franska restauranger och liknande. Min åsikt är att all sorts mat kan vara bra eller dålig. Det finns pizzerior i Sverige som, anser jag, lagar pizzor som är lika goda som dyr italiensk kokkonst. På samma sätt är det med musik och film. Det gör att jag har en mycket eklektisk smak, och många blir förvånade över att jag tycker om den eller den filmen eller artisten. Men det handlar om att ha ett öppet sinne och vara nyfiken, något som jag hoppas kommer att framgå av mina olika blogginlägg.

Hur pass aktiv min blogg kommer att vara vet jag inte. Det finns en risk att det hela rinner ut i sanden efter bara några få poster. Men jag tror inte det, och målet är att skriva regelbundet. Dock utan att ”tvinga” ur mig bloggposter. Om jag inte känner att jag har något att säga så ska jag också hålla tyst. Kvalitet före kvantitet med andra ord.

Välkommen till min blogg, och jag hoppas att ni kommer att få ut någonting av mina skriverier!